Учити немачки – Курсеви немачког језика у Регензбургу

Курсеви немачког језика у Регензбургу
Учити немачки @ HORIZONTE

Учите немачки у Регензбургу, Баварска, Немачка

Учите немачки у школи HORIZONTE!

Добро дошли у школу HORIZONTE из Регензбурга!

Ви желите да учите немачки? Ви тражите курс немачког језика у Немачкој?

У једном од најлепших градова у Баварској и Немачкој, граду који је проглашен и заштићен као светска UNESCO баштина – 120 км од Минхена, 500 км јужно од Берлина, а 3-4 сата вожње од Беча, Прага или Хајделберга?

Важан Вам је квалитет и имате између 17 и 77 година?

Онда сте код нас на правом месту!

Нудимо одговарајући курс немачког језика за Вас, свеједно, да ли сте почетник или наставник немачког језика. Курсеви за све нивое почињу сваке друге недеље у месецу и Ви можете уписати курс и остати онолико дуго колико Ви желите. Већина студената долази по препоруци некадашњих полазника (прочитајте њихове коментаре у нашем guest book). Они посебно истичу:

–      наше веома ефективне комуникативне методе

–      пријатну личну атмосферу наше мале школе

–      наше квалификоване и ангажоване наставнике

–      мале међународне групе (максимално 12 особа, у просеку 8 особа по групи)

–      наш културни програм за слободно време

–      положај школе у самом центру средњовековног Регензбурга

–      наш студентски дом, директно поред школе (бесплатни приступ интернету, W-LAN)

–      наше повољне цене

Све информације о нашим курсевима немачког језика налазе се на нашој вебстраници.

Радо Вас очекујемо у лепом Регензбургу да заједно учимо немачки језик.

Регензбург

Регензбург (око 160000 становника) лежи у срцу Баварске на најсевернијој тачки Дунава. Град су основали Римљани и важио је за „слободан царски град“ током средњег века и све до почетка 19. века представљао је политички један од најзначајнијих градова Немачке. Регензбург је светска UNESCO баштина и поседујући јединствен средновековни центар и споменике из две хиљаде година представља један од најлепших градова Немачке.

То је идеално место за усавршавање знања немачког језика. Ви ћете се у уским улицама и на оживљеним местима историјског центра брзо осећати као код куће. Од школе и студентског дома  можете лако достићи све тачке градског центра за само 10-15 минута хода.

Овде се може открити много тога: музеји, угодни кафеи и баште, позоришта, биоскопи и универзитет. Тамо се налази једна од највећих библиотека Немачке. Око 30000 студената граду даје живу атмосферу.

Наша школа се налази на 4.спрату једне пословне зграде (са лифтом) у средини историјског центра Регензбурга, око 15 минута пешке од железничке станице. Наше  просторије су осветљене и модерно уређене. Из наставних просторија протеже се поглед на средњевековне улице Регензбурга и катедралу. У близини постоје многи кафеи и мали ресторани где се може повољно доручковати и ручати.

Курсеви немачког језика

У малим интернационалним групама школа HORIZONTE нуди разноврсну наставу немачког језика, која са многим методама комбинује когнитивне, комуникативне, спонтане и креативне елементе. Број полазника је у сталном порасту и многобројни студенти, који поново долазе, потврђују успешност наше методе. Наши ангажовани наставници су одлично квалификовани и поседују велико дидактичко искуство у раду са одраслим полазницима. Ми нудимо курсеве немачког језика за одрасле од 17 година током целе године и за све нивое учења од А1 до Ц2. Настава немачког се одвија у складу са „Општим Европским Референтним Оквиром за Учење Страних Језика“ („Gemeinsamer Europäischer Referenzrahmen für Sprachen“).

Курсеви немачког језика

Наши курсеви намењени су одраслим полазницима и курсеви се организују током целе године. Полазници самостално одређују трајање курса (минимум је једна недеља).

Наши курсеви су: стандардни курс, интензивни курс, интензивни курс плус, специјализовани курсеви (струкновни), припремни курс за полагање испита, индивидуална настава.

Један час траје 45 минута.

Стандардни курс немачког језика

20 часова недељно пре подне (од понедељка до петка, 9.00 – 12.30 сати, пауза од 10.30 – 11 сати).

Ми нудимо стандардни курс у трајању од 12 недеља по сниженој цени: погледајте „special offers“.

Интензивни курс немачког језика

30 часова недељно

Ако желите да учите брзо и интензивно препоручујемо Вам наш интензивни курс. Он обухвата стандардни курс са наставом пре подне (20 часова недељно) плус 10 часова недељно после подне у једној мањој групи од 2-4 полазника (или 5 часова индивидуалне наставе недељно, када постоји само један полазник интензивног курса на једном нивоу).

Интензивни курс плус 5 и интензивни курс плус 10

Немачки језик за економисте 

Курсеви професионалног немачког језика

Интеснзивни курс плус 5 / 10 обухвата стандардни курс са пре подневном наставом плус 5 / 10 часова индивидуалне наставе недељно после подне.

Садржаји, теме и вежбе за индивидуалну наставу после подне одређујете Ви сами: немачки стандардни језик, језик струке.

Ви можете резервисати више часова после подне, на пример 8, 12 или 15 часова индивидуалне наставе недељно!

Индивидуална настава

Термин, број часова, дужина курса и садржај по договору.

Најефективнија метода за учење немачког је индивидуална настава. Ви одређуете садржај наставе (граматика, конверзација, фонетика, кореспонденција, телефонирање, вођење разговора, …) и наставник се у потпуности посвећује Вашим језичким потребама.

Слободни програм

Ми желимо да Вам приближимо немачку културу и да вас боље упознамо са Немцима. Због тога организујемо богат слободан програм са мноштвом активности из традиционалне немачке културне баштине: предавања о немачкој историји, политици и култури, лингвистици (фонетика, идиоми , рад на честим грешкама), заједничко кување, упознавање са градом, изласке у пивнице, ресторане и биоскоп, гледање филмова, посете предузећима (пиваре, BMW, новинске куће, …) полудневне (средом) и дневне излете (сваке друге суботе), посете музејима, шетње и вожње бициклима, пливање, клизање, фудбал, одбојка, џогинг … Све активности су бесплатне (осим цена улазница и трошкова пута).

Смештај

Нудимо следеће могућности смештаја:

  1. Наш студентски дом

Ми препоручујемо смештај у нашем студентском дому (без пансиона) одмах крај школе у историјском центру града. На два спрата нудимо нашим студентима једно- или двокреветне собе:

–      на четвртом спрату: 24 собе са посебним купатилом и WC-ом и са једном великом заједничком кухињом

–      на другом спрату: 13 соба у малим становима (сваки стан има купатило и кухињу)

–      уз то имамо једно-собни апартман (студио) са посебним купатилом и кухињом

Можете резервисати једнокреветну или заједно са неком другом особом двокреветну собу.

Све собе имају бесплатан интернет (делимично W-LAN). Имамо вешмашину, сушилицу, једну библиотеку и телевизијску собу. Молимо становнике да се придржавају кућног реда, да одржавају чистоћу и мир.

У целој згради је забрањено пушење.

  1. Приватни смештај (у породицама)

Са скоро свим нашим породицама ми сарађујемо већ много година. Они нуде собе (једнокреветне или двокреветне собе) са доручком или полупансионом. Интернет приступ не нуде све породице. Већина станодаваца живи у лепом крају, често у кући са баштом, и нису удаљени од школе и центра више од 15 – 20 минута аутобусом или бициклом.

Ниво знања / сертификат

Заједно са пријавом или најкасније две недеље пре почетка курса полазници достављају урађени тест за процену знања немачког језика – најбоље је преко online–теста на нашој интернет страни. Коначна процена се врши након Вашег доласка (говорних способности) тако да Вас можемо сместити у одговарајућу групу. На крају курса добијате сертификат, који Вас потврђује Ваш успех након обављеног курса и информише о дужини, типу курса и нивоу знања немачког језика.

Пријава / плаћање

Молимо Вас да заједно са пријавом или најкасније након што добијете потврду о пријави за курс уплатите капару од 100 Евра (без рефундације) кредитном картицом или трансфером у банци. По пријему капаре Ваше место је резервисано. Остатак цене плаћате пре почетка курса или најкасније након Вашег доласка.

Долазак / одлазак

Дан доласка је обично недеља. Ако сте смештени у породици, унапред ће вам бити послата њихова адреса и број телефона. Ако сте се одлучили за нас, Ваш долазак би требало да буде између 17:00 и 19:00 сати. Препоручуемо Вам да са аеродрома у Минхену у Регензбург доћете airportliner-ом: www.airportliner.com (цена је 46 Евра).

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner