Opiskele saksaa Regensburgissa – saksan kielikurssit Saksassa

Deutsch lernen bei Horizonte!

Horizonten perustajat Bernhard Freidl ja Martin Mayer. Toiminnassamme olemme alusta pitäen panostaneet tasokkaaseen ja yksilölliseen opetukseen sekä miellyttävään ja mutkattomaan työilmapiiriin. Tämän ansiosta olemme myös kansainvälisesti hyvässä maineessa. Kursseilla keskitytään erityisesti seuraaviin aihealueisiin: kirjoitettu ja puhuttu nykysaksa, viestintätaidot sekä Saksan sosiaalinen ja poliittinen nykytila ja kulttuuri.

Kursseillemme osallistuu vuosittain noin 500 eri-ikäistä opiskelijaa (ikäjakauma 17 – 77 vuotta). Suurin osa opiskelijoista on kuullut meistä entisiltä kurssilaisilta, jotka ovat erityisesti kiitelleet

 • monipuolista kurssisisältöä
 • laadukasta, tehokasta ja käytännönläheistä opetusta, joka kehittää myös viestintätaitoja
 • ammattitaitoisia ja motivoituneita kouluttajia
 • pienen koulun ystävällistä ja persoonallista ilmapiiriä (oppilasmäärä korkeintaan 80)
 • kansainvälisten ryhmien pientä kokoa (ryhmässä korkeintaan 12, keskimäärin 8 opiskelijaa)
 • koulun ja oppilasasuntolan sijaintia kaupungin keskustassa
 • vapaa-ajan ohjelmaa
 • kilpailukykyisiä hintoja.
Regensburg

Regensburg on 145 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Baijerissa Tonavan rannalla. Kaupungin perustivat roomalaiset, ja 1800-luvulle saakka Regensburg on ollut Saksan tärkeimpiä kaupunkeja. Regensburg on kuuluisa kauneudestaan, ja sen keskiaikaisesta keskustasta löytyy jäänteitä jopa roomalaisten ajalta. Kodikkaan tunnelman luovat kapeat kadut ja kujat, viehättävät aukiot, ja lukuisat terassit, kahvilat, ravintolat ja pubit. Myös kulttuuritarjonta on monipuolinen: museoiden, teatterien ja elokuvateatterien lisäksi kaupungissa on 20 000 opiskelijan yliopisto, jossa on yksi Saksan kattavimmista kirjastoista. Keskustaa ympäröivät puistot ja Tonava sivujokineen tarjoavat erinomaiset ulkoilumahdollisuudet.

Luokkatilat ja asuntola ovat samassa rakennuksessa. Talo on vanhassakaupungissa keskiaikaisen katedraalin läheisyydessä.Lisätietoja saksaksi, englanniksi.

Kurssit

Koulu on vahvasti kansainvälinen, ja kursseilla käytetään monipuolisia opetusmenetelmiä kognitiivisesta opetuksesta viestinnälliseen, spontaaniin ja luovaan työskentelyyn. Kouluttajat ovat saksan kielen aikuisopetuksen ammattilaisia. Kurssit on yleensä jaettu kuuteen eri tasoon peruskursseista (vasta-alkajille) vaativiin kursseihin (esimerkiksi saksan kielen opettajille ja yliopisto-opiskelijoille). Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien ajankohdat, hinnat ja kuvaukset sekä tiedot tutkinnoista, tutkintoihin valmistavista kursseista ja muista kursseista ovat täällä.

Vapaa-ajan ohjelma

Haluamme tutustuttaa opiskelijat sekä saksan kieleen että saksalaisiin. Tämän vuoksi kurssilaisille järjestetään myös vapaa-ajan toimintaa, esimerkiksi opastettuja kaupunkikierroksia sekä video- ja pubi-iltoja. Tarjolla on myös Saksan historian, politiikan ja kirjallisuuden luentoja sekä mahdollisuus opiskella fonetiikkaa, idiomeja ja saksan kielen tyypillisiä ongelmakohtia. Tutustumme myös ruokakulttuuriin ja järjestämme retkiä paikallisiin yrityksiin, kuten BMW:lle, Infineonille, panimoihin, lehtikustantamoon ja Regensburgin sokeritehtaalle.

Joka toinen lauantai järjestetään päiväretki johonkin Baijerin kaupunkiin tai muuhun alueen kiinnostavaan kohteeseen. Keskiviikkoisin järjestetään iltapäiväretkiä ja perjantaisin on liikunnan vuoro: patikointia, pyöräilyä, uintia, luistelua, jalkapalloa, lentopalloa, lenkkeilyä…

Vapaa-ajan ohjelma kuuluu kurssin hintaan. Matkakulut ja mahdolliset pääsymaksut opiskelija maksaa itse.

 

Asuminen

Valittavina ovat seuraavat vaihtoehdot:

 • Koulun oma asuntola, joka on koulun kanssa samassa rakennuksessa. Sekä luokkahuoneet että asuntolahuoneet ovat kaupungin keskustassa suuren rakennuksen neljännessä kerroksessa. Asuntolassa on yhden ja kahden hengen huoneita tupakoimattomille. Jokaisessa huoneessa on oma suihku ja WC. Asuntolassa on tilava yhteinen oleskelu- ja TV-tila, yhteinen keittiö, tietokoneita ja ilmainen Internet-yhteys.
 • Yliopiston asuntola (yhden hengen huoneet – joissakin oma suihku ja WC, yhteinen keittiö).
 • Kotimajoitus (isäntäperheissä), joissa opiskelija joko laittaa ruoan itse tai perhe tarjoaa aamupalan tai puolihoidon (aamupalan ja ilta-aterian).

Opiskelijan käyttöön varataan yhden hengen huone, ellei toisin pyydetä. Majoitusvaihtoehdot vaihtelevat saatavuuden mukaan.

Lähtötason arviointi ja todistus

Sinun tulee lähettää lähtötasotesti ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkamista. Lopullinen saksan kielen lähtötason arviointi tehdään kurssilaisten saavuttua ennen kurssien alkamista. Näin jokainen voidaan sijoittaa sopivimpaan ryhmään. Kurssin päätyttyä kaikki osallistujat saavat kurssitodistuksen.

Ilmoittautuminen ja kurssimaksu

Suosittelemme, että ilmoittaudut mahdollisimman ajoissa. Voit ilmoittautua Internetissä, faksilla tai postitse. Lähetä ennakkomaksu ilmoittautumisen yhteydessä tai sen jälkeen, kun olet saanut meiltä vahvistuksen. Voit suorittaa maksun luottokortilla, pankkisiirtona, sekkinä, matkasekkinä tai postiosoituksena. Loppusumma on maksettava ennen kurssin alkamista ja viimeistään kurssille saavuttaessa.

Saapuminen ja lähteminen

Kurssilaiset saapuvat yleensä sunnuntaina. Jos olet kotimajoituksessa, lähetämme isäntäperheen osoitteen ja puhelinnumeron sinulle etukäteen. Jos varaat huoneen koulun tai yliopiston asuntolasta, pyydämme saapumaan klo 17.00 – 19.00.

Münchenin lentokentän ja Regensburgin välillä on hyvät ja säännölliset linja-auto- ja junayhteydet.

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner