Učiti nijemački – Kursevi nijemačkog jezika u Regenzburgu

Deutsch lernen bei Horizonte!
Učiti nijemački @ HORIZONTE

HORIZONTE – Institut za jezike, komunikaciju i kulturu

Od osnivanja našeg instituta dajemo posebnu kvalificiranu nastavu sa ciljevima:

 • posredovanje modernog pisanog i govornog nijemačkog jezika
 • proširenje komunikacijskih sposobnosti
 • upoznavanje sa aktualnom društvenom, političkom i kulturnom situacijom u Nijemačkoj

Naši studenti (između 17 i 77 godina, oko 500 studenata godišnje iz više od 50 zemalja), koji najčešće dolaze po preporuci naših nekadašnjih studenata, poštuju posebno:

 • našu diferenciranu ponudu kurseva
 • naše na komunikaciju orijentirane, fleksibilne i veoma efektivne metode
 • naše kvalificirane i angažirane nastavnike
 • prijatnu osobnu atmosferu naše male škole (maksimalno 80 osoba)
 • male međunacionalne grupe (maksimalno 12 osoba, u prosijeku 8 osoba po grupi)
 • naš studentski dom, direktno pored škole u centru grada
 • naš kulturni program u slobodno vrijeme
 • naše povoljne cijene

Regenzburg
Regenzburg (oko 160000 stanovnika) leži u srcu Bavarske na najsjevernijoj tački Dunava i na obodima Bavarske šume. Osnovan od Rimljana, grad je bio značajan privredni i politički centar Nijemačke od početka Srednjeg do početka XIX vijeka. U srednovječnom starom gradu vlada jedinstvena atmosfera, tako da se posjetioci ubrzo osijećaju kao kod kuće. Regenzburg ispunjava želje svojih posjetioca sa svojom bogatom ponudom kulturnih dešavanja koja uključuje mnogobrojne kina, muzeje, barove i pivnice. Uz Dunav i njegove sporedne rijeka postoje mnogobrojne mogućnosti za sport i opuštanje. Univerzitet je jedan od najomiljenih u Nijemačkoj: oko 30000 studenata studiraju ovdje i uživaju u prednostima modernog kampusa.

Naše svjetle i moderno opremljene prostorije se nalaze u poslovnoj zgradi u mirnom, historijskom centru grada sa pogledom na katedralu. Mali studentski dom je integriran u školu.

Kursevi
U međunacionalnoj atmosferi koja vlada u našoj školi, doživijećete raznovrsnost nastavnih metoda, koje kombiniraju zajedno kognitivne, komunikacijske, spontane i kreativne elemente. Naši angažirani nastavnici su odlično kvalificirani i imaju dosta iskustva u predavanju nijemačkog jezika  za odrasle. Predavanja su obično podijeljena u najmanje 6 nivoa i to od početnog nivoa 1 (apsolutni početnici) do višeg nivoa (npr. za studente ili za nastavnika nijemačkog jezika). Jedan čas traje 45 minuta.

Slobodni program
Mi želimo da vam približimo Nijemačku i da Vas bolje upoznamo sa Nijemcima. Stoga organiziramo bogat nacionalno orijentiran slobodni program sa sljedećim aktivnostima: predavanja  Nijemačke historije, politike i kulture, lingvistika (fonetika, idiomi, rad na čestim griješkama), zajedničko kuhanje, upoznavanje sa gradom, izlazke u pivnice, barove i  kina, gledanje videa, posjete preduzeća (pivare, BMW, novinske kuće, …), poludnevne (srijedom) i dnevne izlete (svake druge subote), posjete muzeja, šetnje i vožnje biciklima, plivanje, klizanje, fudbal, odbojka, džoging… Sve aktivnosti su besplatne (osim cijena ulaznica i troškove puta).

Smještaj
Nudimo sljedeće mogućnosti smještaja:

 • naš mali studentski dom (za nepušače) sa direktnim pristupom školi. Našim studentima nudimo jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilom/WC-om i sa zajedničkom kuhinjom. TV i besplatan pristup internetu su dostupni svima.
 • privatni smiještaj (u porodici), sa doručkom ili polupansionom (doručak i večera)

Podrazumljivo dobijate jednokrevetnu sobu, ako želite dvokrevetnu. Postoji ograničen broj mogućnosti za smještaj.

Nivo znanja/certifikat
Zajedno sa prijavom ili najkasnije dvije nedjelje prije početka kursa nam šaljete naš test za procijenu znanja Vašeg nijemačkog jezika. Konačna procijena se vrši po Vašem dolazku (govorne sposobnosti) tako da Vas možemo raspodjeliti u odgovarajuću grupu. Na kraju kursa dobijate certifikat.

Prijava/plaćanje
Molimo Vas da što ranije pošaljete prijave, on-line, faksom ili poštom. Molimo Vas da nam pošaljete kaparu zajedno sa prijavom ili nakon što primite naše garantno pismo. Plaćanje je moguće kreditnom karticom, transferom u banci, čekom, putničkim čekom ili putem pošte. Ostatak cijene plaćate prije početka kursa ili najkasnije po vašem dolazku.

Dolazak/odlazak
Dan dolazka je obično nedjelja. Ukoliko ste smješteni u porodici, unaprijed će Vam biti poslana njihova adresa i broj telefona. Ukoliko ste se odlučili za nas, Vaš dolazak trebao bi biti između 17:00 i 19:00 sati. Na Vašem dolazku  sa zrakoplovne luke u Minhenu preporučavamo Vam airportlinera: www.airportliner.com (cijena je 46 Evro).

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner