Učenje nemščine v Nemčiji? Tečaji nemščine v Regensburgu

Deutsch lernen bei Horizonte!
Učenje nemščine v Nemčiji

Že od ustanovitve našega inštituta 1986. leta usmerjamo posebno pozornost na usposobljen pouk z naslednjimi cilji:

 • posredovanje govorjenega in pisanega sodobnega nemškega jezika
 • povečevanje komunikacijskih sposobnosti
 • uvajanje v aktualno družbeno, politično in kulturno situacijo v Nemčiji

Naši tečajniki (stari od 17 do 77 let, približno 500 letno jih prihaja iz več kot 50-ih držav), ki prihajajo k nam večinoma po priporočilu nekdanjih udeležencev, cenijo predvsem:

 • našo raznoliko ponudbo tečajev
 • našo komunikacijsko usmerjeno, fleksibilno in zelo učinkovito metodo poučevanja
 • naše usposobljene in angažirane učitelje
 • prijazno, osebno vzdušje majhne šole (največ 80 tečajnikov)
 • majhne mednarodne skupine (največ 10, povprečno 8 tečajnikov na skupino)
 • naš študentski dom neposredno ob šoli v središču mesta
 • naš, v spoznavanje dežele, usmerjen program za prosti čas
 • naše ugodne cene.

Regensburg

Regensburg (145.000 prebivalcev) leži v osrčju Bavarske, na najsevernejši točki Donave in na obrobju bavarskega gozda. Mesto, ki so ga ustanovili Rimljani, je bilo od srednjega veka pa vse do začetka 19. stoletja eno izmed najpomembnejših gospodarskih in političnih središč Nemčije. V srednjeveškem starem delu mesta vlada edinstveno vzdušje, tako da se obiskovalci v ozkih ulicah in živahnih trgih hitro počutijo kot doma. Regensburg svoje goste razvaja z bogato kulturno ponudbo s številnimi kinematografi, gledališči, muzeji, krčmami in pivnicami na prostem. Vzdolž Donave in njenih pritokov so obiskovalcem na voljo številne možnosti za športne aktivnosti in preživljanje prostega časa. Univerza je ena najbolj priljubljenih v Nemčiji: tukaj študira 20.000 študentov, ki uživajo v prednostih modernega študentskega naselja. Zelo dobra knjižnica in menza sta na voljo tudi našim tečajnikom. Naši svetli in moderno opremljeni prostori se nahajajo v stavbi s pogledom na stolnico v mirnem in zgodovinskem središču mesta. Šola je povezana z majhnim študentskim domom.

Tečaji

V mednarodno obarvanem vzdušju boste pri nas doživeli pester pouk, ki na različne načine med seboj povezuje kognitivne, komunikacijske, spontane in ustvarjalne elemente. Naši angažirani učitelji so visoko usposobljeni in imajo veliko izkušenj s poučevanjem nemščine kot tujega jezika za odrasle. Pouk navadno poteka v najmanj šestih različnih stopnjah, od osnovne stopnje 1 (popolni začetniki) do višjih stopenj (npr. tečaj za študente germanistike kot priprava na izpite in tečaj za učitelje nemščine). Učna ura traja 45 minut. Iskanje terminov in cenikov, informacij o preizkusih znanja, pripravah na izpite, drugih tečajih in opisih tečajev.

Okvirni program

Želimo vam približati Nemčijo in Nemce, zato organiziramo obsežen, v spoznavanje dežele usmerjen okvirni program z naslednjimi prireditvami, ki se redno odvijajo: predavanja o nemški zgodovini, politiki in književnosti, vodeni izleti po mestu, večeri v krčmah, kulinarična srečanja (npr. družabno pripravljanje jedi), jezikovna srečanja (fonetika, idiomatika, popravljanje napak), kino in video, ogledi podjetij (pivovarne, BMW, Infineo, časopis, tovarna sladkorja), poldnevni (ob sredah) in dnevni izleti (vsako 2. soboto), ogledi muzejev, pohodi in izleti s kolesi, plavanje, drsanje, nogomet, odbojka, tek,Vse prireditve so brezplačne (z izjemo vstopnin in potnih stroškov)

Namestitev

Ponujamo naslednje možnosti namestitve:

 • naš majhen nekadilski študentski dom z neposrednim dostopom do šole. Tu tečajnikom nudimo eno- in dvoposteljne sobe z lastnim tušem in WC-jem in skupno kuhinjo. Prav tako sta na voljo televizor in brezplačen dostop do interneta.
 • privatna namestitev (npr. pri družinah) s souporabo kuhinje, z zajtrkom ali polpenzionom (zajtrk in večerja). Navadno vam je dodeljena enoposteljna soba, v primeru, da ne izrecno zahtevate dvoposteljne sobe. Vedno pa je na razpolago le omejeno število različnih oblik namestitve.

Razvrščanje v skupine / Potrdilo

Skupaj s prijavnico ali najkasneje dva tedna pred začetkom tečaja nam pošljite naš uvrstitveni test. Tako vas lahko začasno uvrstimo v določen tečaj. Ob vašem prihodu z razgovorom ugotovimo vaše dejansko znanje in vas dodelimo v ustrezno skupino. Po zaključku tečaja dobite potrdilo.

Prijava / Plačilo

Prosimo za čimprejšnjo prijavo preko interneta, po faksu ali pošti. Skupaj s prijavnico ali najkasneje po potrdilu prijave, nam prosim pošljite plačilo (nakazilo, ček, potovalni ček, poštna nakaznica, kreditna kartica). Preostanek zneska boste plačali pred začetkom tečaja, najkasneje pa ob vašem prihodu.

Prihod / Odhod

Dan prihoda je navadno nedelja. Pred začetkom tečaja vam pošljemo naslov in telefonsko številko vašega gostitelja, ki ga morate obvestiti o natančnem času vašega prihoda. Če ste rezervirali sobo v našem študentskem domu, vas pričakujemo v nedeljo zvečer med 17. in 19. uro.

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner