Német Németországban Regensburgban

 

Deutsch lernen bei Horizonte!

HORIZONTE
A történelmi óvárosban mûködõ Horizonte nyelviskola praktikusan berendezett, világos tantermeiben összeszokott szaktanári gárda vezetésével folyik az oktatás. A diákság több mint felét a visszatérõ tanulók alkotják, amire az iskola méltán büszke. A családias hangulatú Horizonte nyáron sem fogad 80 diáknál többet egyszerre (60 országból!), így biztosítani tudják a személyes odafigyelést minden tanulóra. A célravezetõ szituációs játékok, a spontán beszélgetések elõsegítik a mindennapi német nyelv gyors elsajátítását.

REGENSBURG
A római alapítású püspöki székhely Felsõ-Pfalz fõvárosa. Világhírû nevezetességei a Dominikanerkirche, a román kapuzatú Szt. Jakab templom, a Mázsaház, a Szt. Ulrich templom, a karmeliták temploma és az Régi Kápolna. Az 1400 müemléket felmutató Regensburg joggal nevezhetõ Németország egyik legelbûvölõbb városának. A Dunát átszelõ “Régi kõhíd” különleges hangulatot árasztva vezet a látnivalókban gazdag ódon belvárosba. All the rooms in our on-site residence have free internet access.

Az INTENZÍV TANFOLYAMON az ÁLTALÁNOS TANFOLYAM kiegészítéseként délután kiscsoportos oktatás keretében tanítanak, így a tananyag a hallgatók igényeihez igazodik. A SZAKMAI PLUSZ TANFOLYAMOK délutáni magánóráin mindenki az érdeklõdésének megfelelõ témakörben gyarapíthatja nyelvtudását, legyen az üzleti, turisztikai vagy irodalmi nyelv. A NÉMET IRODALOM tanfolyamon délelõtt nyelv-, délután speciális irodalomórákon vesznek részt a jelentkezõk. Az órákon a barokktól napjainkig készült remekmûvek olvasásával és elemzésével ismerkedhetnek meg hallgatóink. A tankönyvek és az oktatási anyagok árát a tandíj tartalmazza, a házi feladat kb. 40 perc naponta.

SZABADIDÕS PROGRAMOK
Városnézés, irodalmi elõadások, filmvetítések, politikai vitaestek, környékbeli kirándulások, melyek árát a részvételi díj részben tartalmazza (belépõk EUR 4-6, kirándulások EUR 10-20).

SZÁLLÁS ÉS ELLÁTÁS
Elhelyezés német családoknál, reggelivel, félpanzióval vagy ellátás nélkül egy-, ill. kétágyas szobákban, vasárnaptól szombatig (érkezés az iskolába vasárnap 17.00-19.00 között). Diákapartmanos elhelyezés az iskola saját, 2004-ben megnyílt diákszállójában is lehetséges, vagy a regensburgi egyetem közelében egy-, ill. kétágyas szobában önellátással. Panzióban is megoldható az elhelyezés, ahol reggelit is kínálnak. Az iskola közelében mûködõ egyetemi menzán EUR 5-6-ért menü rendelhetõ.

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner