Μάθε γερμανικά στην Γερμανία – Mαθήματα γερμανικών στο Regensburg

Deutsch lernen bei Horizonte!
Μάθε γερμανικά στην Γερμανία

Μαθήματα γερμανικών στη Γερμανία

 

Μάθε γερμανικά στο Regensburg!

 

Καλωσήρθατε στη σχολή εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας «HORIZONTE» στο Regensburg.

Επιθυμείτε να μάθετε γερμανικά και ψάχνετε μια σειρά μαθημάτων στη Γερμανία; To Regensburg είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Βαυαρίας και της Γερμανίας. Ανήκει στην λίστα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και βρίσκεται 120χμ. βόρεια του Μονάχου. Απέχει 1 ώρα απο το αεροδρόμιο του, είναι 500χμ νότια του Βερολίνου, 3-4 ώρες απο τη Βιέννη, την Πράγα και τη Χαϊδελβέργη. Αν δίνετε αξια στην ποιότητα και είστε μεταξύ 17 και 77, τότε βρίσκεστε στο σωστό μερος.

Διαθέτουμε την κατάλληλη σειρά μαθημάτων για εσάς, ανεξάρτητα από το αν είστε αρχάριοι ή ήδη γνώστες της γερμανικής γλώσσας. Τα μαθήματα όλων των επιπέδων (Α1 έως C2) ξεκινoύν κάθε 2η εβδομάδα. Μπορείτε να παραμείνετε στο αντίστοιχου επιπέδου τμήμα όσο επιθυμείτε. Οι περισσότεροι σπουδαστές μας έρχονται κατόπιν συστάσεως παλαιοτέρων σπουδαστών μας (διαβάστε τα σχόλια τους στο βιβλίο επισκεπτών της ιστοσελίδας μας). Ειδικότερα εκτιμούν τα παρακάτω:

 • Τις μοντέρνες, επικοινωνιακές, πρακτικές και ιδιαίτερα αποτελεσματικές μεθόδους μας.
 • Την ευχάριστη και οικογενειακή ατμόσφαιρα μιας μικρής σχολής (μεγ. 80 ατόμων).
 • Τους έμπειρους, κατάλληλα καταρτισμένους και αφοσιομένους καθηγητές.
 • Τα μικρά διεθνή γκρουπ (10 άτομα το μέγιστο ανα τμήμα, τον Ιούλιο και Αύγουστο μέχρι 12).
 • Το εκτενές πολιτιστικό πρόγραμμα ελεύθερου χρόνου.
 • Την τοποθεσία της σχολής στο μεσαιωνικό κέντρο της πόλης.
 • Την εστία μας, ή οποία βρίσκεται δίπλα στη σχολή (με δωρεάν πρόσβαση στο ιντερνετ σε κάθε δωμάτιο, και την ύπαρξη ασύρματου δικτύου)
 • Τις ευνοϊκές μας τιμές

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε σύντομα στο όμορφο Regensburg για τα μαθήματα γερμανικών!

Regensburg

To Regensburg με πληθυσμό 150.000 κατοίκους, βρίσκεται στην καρδιά της Βαυβαρίας, στο βορειότερο σημείο του Δούναβη. Η πόλη ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους και ήταν «ανεξάρτητο κράτος» καθόλο το μεσαίωνα μέχρι την αρχή του 19ου αιώνα, και μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της Γερμανίας. Ανήκει στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO, και κατατάσεται με την μοναδική μεσαιωνική παλιά του πόλη και τα 2 χιλιάδων ετών κτίριά της, στις πιο όμορφες πόλεις τις Γερμανίας.

Το Regensburg είναι η ιδανική πόλη για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας. Στα στενά σοκάκια και στις πολυσύχναστες πλατείες του ιστορικού κέντρου θα νιώσετε πολύ γρήγορα σαν στο σπίτι σας. Από τη σχολή και την εστία φτάνετε μέσα σε 10-15 λεπτά με τα πόδια σε όλες τις γωνιές του κέντρου της πόλης.

Πολλά από τα όποια θα ανακαλύψετε είναι: μουσεία, ευχάριστες μπυραρίες, καφέ-μπαρ, θέατρα, κινημαγράφοι, το πανεπιστήμιο, κτλ. Εδώ βρίσκεται μια απο τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της Γερμανίας, ανοιχτή για τις σπουδές σας. Περίπου 25.000 φοιτητές που σπουδάζουν στην πόλη, της δίνουν μια ζωντανή νότα.

Η σχολή μας βρίσκεται στον 4ο όροφο ενός κτιρίου (το οποίο διαθέτει ανελκυστήρα), μέσα στο ιστορικό κέντρο του Regensburg, περίπου 15 λεπτά με τα πόδια από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Οι 8 αίθουσες της σχολής είναι φωτεινές και μοντέρνα διαμορφωμένες. Από τις αίθουσες έχετε θέα τις γραφικές σκεπές της πόλης και τον καθεδρικό της ναό. Πολύ κοντά βρίσκονται πολλές καφετέριες και μικρά εστιατόρια, όπου μπορεί κανείς φθηνά να πάρει πρωινό και να απολαύσει το μεσημεριανό του γεύμα.

Μαθήματα Γερμανικών

Σε μικρά διεθνη τμήματα μπορείτε να βιώσετε ένα ποικιλόμορφο, γνωστικό, άκρως επικοινωνιακό και δημιουργικό μάθημα. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των σπουδαστών μας, καθώς και οι σπουδαστές οι οποίοι έρχονται για 2η και 3η φορά, επιβεβαιώνουν τις μεθόδους μας. Οι καθηγητές μας είναι άριστα εκπαιδευμένοι και έχουν πολυετή διδακτική εμπειρία στα Γερμανικά ως ξένη γλώσσα για ενήλικες.

Προσφέρουμε μαθήματα γερμανικών όλων των επιπέδων (από Α1 μέχρι C2) για ενήλικες και νέους απο 17 χρονών και άνω, όλο το χρόνο. Τη διάρκεια των μαθημάτων μπορείτε να την προσδιορίσετε εσείς οι ίδιοι, με ελάχιστο χρόνο παρακολούθησης 1 εβδομάδα.

Το μάθημα των Γερμανικών προσανατολίζεται σύμφωνα με το κοινό Ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς για τη γλωσσική εκμάθηση.

Τύποι μαθημάτων: Βασικά, Εντατικά, Υπερεντατικά, προετοιμασίας εξετάσεων, ιδιαίτερα μαθήματα

Κάθε διδακτική ώρα διαρκεί 45 λεπτά

Βασικός κύκλος μαθημάτων

20 πρωινές διδακτικές ώρες ανα εβδομάδα (Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-12.30, διάλειμμα 10.30-11.00)

Προσφέρουμε συχνά τη βασική σειρά των μαθημάτων για 12 εβδομάδες σε ειδική τιμή. Δείτε στο link: “special offers”.

Κύκλος εντατικών μαθημάτων

30 διδακτικές ώρες ανα εβδομάδα.

Εαν θέλετε να μάθετε γρήγορα και αποτελεσματικά σας προτείνουμε τον εντατικό κύκλο μαθημάτων. Περιλαμβάνει τα βασικά μαθήματα το πρωί (20 ώρες εβδομαδιαίως), +10 απογευματινές ώρες ανα εβδομάδα σε ένα μικρό γκρούπ 2-4 ατόμων ή 5 ώρες εβδομαδιαίως σαν ιδιαίτερο μάθημα, εφόσον σε κάποιο επίπεδο υπάρχει μόνο ένας συμμετέχοντας στον συγκεκριμένο κύκλο μαθημάτων.

Υπερεντατικός κύκλος μαθημάτων, μαθήματα οικονομικής ορολογίας και μαθήματα επαγγελματικής ορολογίας

 

Υπερεντατικά μαθήματα 5 και υπερεντατικά μαθήματα 10

Τα υπερεντατικά μαθήματα 5/10 περιλαμβάνουν τον πρωινό βασικό κύκλο μαθημάτων + 5/10 απογευματινές ώρες την εβδομάδα ως ιδιαίτερο μάθημα.

Το περιεχόμενο, τα θέματα και τις ασκήσεις του ιδιαίτερου μαθήματος το απόγευμα τις καθορίζετε εσείς σύμφωνα με τις ανάγκες σας: βασική γερμανική γλώσσα, οικονομική ορολογία, ειδική ορολογία κλπ.

Μπορείτε να κλείσετε περισσότερες απογευματινές ώρες, π.χ. 8, 12, ή 15 ώρες ιδιαίτερου μαθήματος ανα εβδομάδα!

Ιδιαίτερο μάθημα

Ημερομηνίες μαθημάτων, σύνολο ωρών, διάρκεια και περιεχόμενο μαθημάτων κατόπιν συνεννόησης.

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος να μάθετε Γερμανικά είναι το ιδιαίτερο μάθημα. Καθορίζετε οι ίδιοι τη μορφή και το περιεχόμενο του μαθήματος (Γραμματική, Προφορικά, Φωνητική, ‘Εκθεση-Αλληλογραφία, Τηλεφωνική συνομιλία, διεξαγωγή συνομιλίας, κτλ) και ο καθηγητής προσαρμόζει το μάθημα στις γλωσσικές σας ανάγκες.

Διαμονή

Σας προσφέρουμε τις παρακάτω δυνατότητες διαμονής:

1. Η εστία μας

Σας συστήνουμε ως κατάλυμα την εστία μας ακριβώς δίπλα στη σχολή στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Σε 2 ορόφους προσφέρουμε στους σπουδαστές μας μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια:

 • Στον 4ο όροφο: 24 δωμάτια με δικό τους ντους και τουαλέτα και μια μεγάλη κοινή κουζίνα.
 • Στο 2ο όροφο: 13 δωμάτια συγκατοίκησης (κάθε διαμέρισμα διαθέτει μπάνιο και κουζίνα).
 • Επιπλέον υπάρχει 1 studio με δικό του μπάνιο και κουζίνα.

Παίρνετε αυτόματα ένα μονόκλινο δωμάτιο αν δεν κλείσετε με 2ο άτομο ένα δίκλινο.

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν δωρεάν πρόσβαση στο internet (σε κάποια από αυτά υπάρχει και ασύρματο δίκτυο). Στη διάθεσή σας βρίσκονται υπολογιστές κοινής χρήσης, πλυντήριο ρούχων, στεγνωτήριο, μία βιβλιοθήκη και καθιστικό με τηλεόραση. Μπορείτε επίσης να δανειστείτε τηλεόραση έφοσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

Για την τήρηση της καθαριότητας και της ησυχίας παρακαλούνται οι διαμένοντες στην εστία να τηρούν τους κανόνες της εστίας, οι οποίοι τους παραδίδονται κατά την άφιξή τους. Το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά σε όλους τους χώρους της εστίας.

2. Ιδιωτικό κατάλυμα σε οικογένειες

Με τις περισσότερες από τις οικογένειες που φιλοξενούν σπουδαστές μας συνεργαζόμαστε στενά εδώ και πολλά χρόνια. Σας προσφέρουν ένα δωμάτιο (ακόμη και δίκλινο) με πρωϊνό ή ημιδιατροφή. Δεν υπάρχει πρόσβαση στο ιντερνετ σε όλες τις οικογένειες. Οι περισσότερες από αυτές κατοικούν στα προάστεια της πόλης, όχι πάνω από 15-20 λεπτά με το λεωφορείο ή με το ποδήλατο από τη σχολή και το κέντρο.

Κατάταξη και πιστοποιητικό

Σας παρακαλούμε να μας στείλετε με την αίτησή σας το αργότερο 2 εβδομάδες πριν την αρχή των μαθημάτων σας το τέστ κατάταξης – κατά προτίμηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μας. Κατά την άφιξή σας περνάτε από μία μίνι συνέντευξη ώστε να διαπιστώσουμε τις προφορικές σας γνώσεις στη γλώσσα και να σας κατατάξουμε στο κατάλληλο τμήμα. Μετά το πέρας των μαθημάτων σας λαμβάνετε ένα πιστοποιητικό, το οποίο περιέχει πληροφορίες για τον κύκλο, τη διάρκεια και το επίπεδο των μαθημάτων που παρακολουθήσατε στα γερμανικά ως ξένη γλώσσα.

Αίτηση συμμετοχής/Πληρωμή

Πληρώνετε ως προκαταβολή, είτε κατά την αίτηση συμμετοχής είτε το αργότερο όταν λάβετε την επιβεβαίωση της αίτησης, το ποσό των 100 € με έμβασμα ή πιστωτική κάρτα (το ποσό αυτό δεν επιστρέφεται). Το υπόλοιπο των διδάκτρων σας παρακαλούμε να το εξοφλήσετε πριν την έναρξη των μαθημάτων ή πριν από την άφιξή σας.

Μόλις λάβουμε την προκαταβολή σας εξασφαλίζουμε τη θέση σας. Σας παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε εαν χρείαζεστε την πρωτότυπη επιβεβαίωση της συμμετοχής σας μέσω ταχυδρομείου, φαξ ή PDF αρχείου.

Άφιξη/Αναχώριση

Ημέρα άφιξης είναι κατά κανόνα το βράδυ της Κυριακής πριν την έναρξη των μαθημάτων από τις 5 έως τις 7. Το δωμάτιό σας είναι κλεισμένο έως το Σάββατο μεσημέρι μετά το πέρας των μαθημάτων. Σας συστήνουμε την εταιρία “Airportliner” για τη μεταφορά σας απο το αεροδρόμιο του Μονάχου προς το Regensburg και αντίστροφα με κόστός 42 € (πληροφορίες και κρατήσεις στο www.airportliner.com). Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου μιάμιση ώρα και σας φέρνει ακριβώς στη διεύθυνσή σας στο Regensburg.

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner